Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Co je to Auracast?

Luky Dura

04.12.2023

Auracast™  je technologie vysílání zvuku podporovaná Bluetooth LE, nízkoenergetickým standardem Bluetooth, který byl představený v roku 2022.

Už jste si mohli všimnout, že v novém party reproduktoru PartyBox Ultimate je tlačítko Auracast™, které už zanedlouho bude dostupnou aktualizací. Tato technologie umožňuje vysílačům zvuku, jako jsou smartphony, notebooky nebo televize, vysílat zvuk do neomezeného počtu přijímačů včetně reproduktorů, sluchátek nebo naslouchadel. To ve zkratce znamená, že budete schopni propojit tolik zařízení s podporou technologie Auracast™, kolik budete chtít.

Z Bluetooth Audio Sharing na Auracast™ broadcast audio?

V posledních několika letech se konsorcium Bluetooth Special Interest Group (SIG) rozhodlo pokračovat v úzké spolupráci s klíčovými hráči v rámci audio ekosystému, aby  identifikovali a pochopili nové trendy, které umožní vznik technologie Auracast™.

Výhody technologie Auracast™

  • Propojení neomezeného počtu zvukových zařízení různých audio značek
  • Zvuk můžete přehrávat s přáteli a dokonce streamovat pro velké množství lidí na veřejných prostranstvích
  • Dva případy využití, které se často používají jako příklad, kde můžete Auracast™ využít jsou letiště nebo posilovny. Na těchto místech je důležité přehrávat simultánně to stejné z více zvukových zařízení
  • Kromě propojení neomezeného počtu zařízení budete schopni vysílat, resp. řetězově posílat signál, i na neohraničenou vzdálenost

Jak Auracast™ funguje a jak propojit zvuková zařízení?

Existují tři způsoby, jak se můžete připojit k vysílání Auracast™, podle Bluetooth SIG:

  • Vyhledávání sítě tak, jako když vyhledáváte síť Wi-Fi, což znamená, že uvidíte seznam různých zařízení a můžete si vybrat, které z nich chcete využívat.
  • Jednoduše naskenujete QR kód a připojíte se.
  • Ťuknete na tlačítko na svém zvukovém zařízení.

Budoucnost technologie Auracast™  v JBL reproduktorech a sluchátkách

JBL plánuje svoje nové přírůstky obohacovat touto novou technologií i nadále. To znamená, že bude možné přehrávat zvukový signál simultánně a velmi jednoduše. Malé reproduktory se mohou připojit na ty větší, jako jsou přenosné reproduktory a PartyBoxy nebo sluchátka. A vy si můžete vychutnávat zvuk z více zdrojů, a tak odstartovat nejlepší party.

Předešlé technologie: JBL Connect, JBL Connect+, JBL PartyBoost a TWS už v nových JBL zařízeních nenajdete. Technologie Auracast™  převezme štafetu, a vy budete schopni připojit se i na konkurenční audio značky, které budou touto Bluetooth technologií podporované.

Je taktéž pravděpodobné, že tato technologie bude díky aktualizacím podporovat i vybrané starší modely, a to: sérii Authentics, Charge 5 Wi-Fi a Boombox 3 Wi-Fi.

Pošlete článek známému