Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Nová generace JBL reproduktorů přináší revoluční novinky

Začátkem tohoto roku v Las Vegas, na výstavě největšího veletrhu spotřební elektroniky (CES), značka JBL představila nové modely přenosných reproduktorů, které slibují posun v zážitku z hudby. JBL, které už dlouhé roky určuje trendy v tomto segmentu, představilo nové modely s ambiciózními technologickými vylepšeními, které slibují vyšší kvalitu zvuku a lepší konektivitu než kdykoli předtím.

Nové modely JBL GO 4, Clip 5 a Xtreme 4 mohou na první pohled vypadat jen jako mírné vylepšení svých předchůdců, ale jejich skutečný potenciál se skrývá v jejich schopnostech a výkonu. Kromě drobných designových úprav a zvýšení výdrže se tyto reproduktory mohou pochlubit i novou technologií, která mění způsob, jakým lidé sdílejí a poslouchají hudbu.

Inovativní technologie Auracast

Mezi nejvýznamnější inovace patří technologické vylepšení v oblasti komunikačního protokolu Bluetooth, konkrétně implementace technologie Auracast. Tato nová technologie, která byla představena organizací Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), znamená revoluci ve způsobu sdílení zvuku mezi různými zařízeními.

Technologie Auracast umožňuje bezproblémové připojení neomezeného počtu zvukových zařízení různých audio značek. To znamená, že už nejste omezení jen na zařízení JBL, ale můžete jednoduše připojit reproduktory od různých výrobců a vytvořit tak působivý zvukový systém.

Kromě toho umožňuje technologie Auracast také sdílení zvuku s přáteli, a dokonce streamování pro velké množství lidí na veřejných prostranstvích. Tyto vlastnosti otvírají nové možnosti v oblasti zvukových zážitků a umožňují lidem připojit se k hudbě bez ohledu na to, kde se nacházejí.

JBL a technologie Auracast

JBL se rozhodlo integrovat technologii Auracast do svých nejnovějších modelů reproduktorů, a to včetně těch nejzákladnějších a nejprodávanějších modelů, jako je JBL GO 4. To znamená, že i ti, kteří si vybírají zařízení z nižší cenové kategorie, mohou teď využívat výhody této revoluční technologie.

Tato integrace umožňuje přehrávání zvuku simultánně a velmi jednoduše. Malé reproduktory se mohou připojit k větším reproduktorům nebo dokonce ke sluchátkům, a vytvořit tak jedinečný zvukový zážitek. Tímto způsobem se JBL posouvá směrem k ještě lepšímu zvukovému zážitku a otvírá dveře novým možnostem pro hudební nadšence.

Výhody technologie Auracast

  • Propojení neomezeného počtu zvukových zařízení různých audio značek
  • Zvuk můžete přehrávat s přáteli, a dokonce streamovat pro velké množství lidí na veřejných prostranstvích
  • Dva případy použití, které se často používají jako příklad toho, kde můžete Auracast využít, jsou letiště nebo posilovny. Na těchto místech je důležité přehrávat simultánně to samé z více zvukových zařízení
  • Kromě propojení neomezeného počtu zařízení budete schopni vysílat, resp. posunovat signál řetězově, a to i na neomezenou vzdálenost

Auracast a JBL reproduktory

Všechny nově představené přenosné reproduktory JBL už touto technologií disponují. Dokonce i nejzákladnější a nejprodávanější model JBL GO 4, což je v tomto segmentu a cenové kategorii bezkonkurenční. To znamená, že bude možné přehrávat zvukový signál simultánně a velmi jednoduše. Malé reproduktory se mohou připojit k těm větším, jako jsou přenosné reproduktory a Partyboxy, nebo ke sluchátkům. A vy si tak můžete vychutnat zvuk z více reproduktorů a odstartovat tu nejlepší party. Ikonu technologie Auracast najdete i na sérii Authentics nebo na modelech JBL Charge 5 Wi-Fi. Boombox 3 Wi-Fi či největším Partyboxu Ultimate, u kterých je přislíbená aktualizace firmware.

JBL GO 4

Odvážný, barevný ultra-přenosný Bluetooth reproduktor JBL Go 4 perfektně padne do dlaně a přináší čistý a hlasitý zvuk JBL Pro Sound s bohatými a silnými basy. S nově navrženým integrovaným poutkem si ho můžete jednoduše vzít kamkoli s sebou a díky velkému množství barevných variant si můžete vybrat tu, která nejlépe ladí s vaším stylem. Navíc je reproduktor odolný vůči vodě i prachu, takže je rád venku stejně jako vy. A díky 7hodinové výdrži baterie se postará o zábavu na celodenním výletě nebo třeba během večerního posezení pod hvězdami.

Vlastnosti JBL GO 4

  • Ultra-přenosný zvuk JBL Pro s výraznějšími basy
  • Až 7 hodin přehrávání
  • IP67 odolnost vůči vodě i prachu
  • Auracast
  • Podpora aplikace JBL Portable
  • 1 290,- Kć

JBL Clip 5

Ultra-přenosný Bluetooth reproduktor JBL Clip 5 je dost malý na to, abyste ho mohli držet v jedné ruce, ale nenechte se zmást jeho velikostí – je velký tam, kde se to počítá. Široká plně integrovaná karabina je dostatečně velká, aby se dala připnout prakticky kamkoliv. Výkonný měnič a pasivní zářič přináší větší, hlasitější zvuk JBL Pro Sound a výrazné basy. Na jedno nabití získáte až 12 hodin přehrávání – nebo dokonce ještě víc, když zapnete funkci Playtime Boost. Pokud jde o venkovní prostředí, je odolný vůči vodě i prachu s certifikací IP67, takže je to váš dokonalý parťák na váš příští výlet nebo kempování.

Vlastnosti JBL Clip 5

  • Ultra-přenosný zvuk JBL Pro s výraznějšími basy
  • Až 12 hodin přehrávání
  • IP67 odolnost vůči vodě i prachu
  • Auracast
  • Podpora aplikace JBL Portable
  • 1 650,- Kć

JBL Xtreme 4

Je čas žít pořádně nahlas! Přenosný voděodolný reproduktor JBL Xtreme 4 přináší novou úroveň masivního zvuku JBL Pro Sound s úžasnou dynamikou, a to dokonce i při vysoké hlasitosti, díky dvěma výkonným basovým reproduktorům a dvěma výškovým reproduktorům. Duální pulzující JBL pasivní zářiče přináší hlubší basy, které vás nenechají v klidu. Chcete si užívat hudbu venku? Díky praktickému ramennímu popruhu to není žádný problém a robustní gumové chrániče spolu s odolností vůči vodě i prachu třídy IP67 zajistí, že ani nečekaný déšť nebo namočení v jezeře nezastaví zábavu. A když je čas vytvořit ještě větší hudební zážitek, jednoduše spárujte dva reproduktory Xtreme 4 a užijte si stereo zvuk.

Vlastnosti JBL Xtreme 4

  • Masivní zvuk JBL Pro Sound nové úrovně
  • Až 24 hodin přehrávání
  • Pohodlný ramenný popruh
  • IP67 odolnost vůči vodě i prachu
  • Auracast
  • Podpora aplikace JBL Portable
  • Powerbanka
  • Vyměnitelná baterie
  • 8 990,- Kč

Všechny uvedené reproduktory už pohodlně nabijete pomocí univerzálního rozhraní USB-C. A když jste mimo možností nabíjení, model JBL Xtreme 4 a další vybrané modely (PartyBox Stage 320 a PartyBox Club 120) disponují jednoduše vyměnitelným battery packem. Stačí otevřít bateriový kryt, vyndat baterii, vložit novou a vaše party může pokračovat.

Budoucnost v produktech JBL

V blízké budoucnosti můžeme očekávat, že vlastnosti uživatelsky vyměnitelných baterií se dočkáme i u dalších představených modelů, jako je JBL Flip, Charge nebo Boombox, stejně jako integrované funkce sdílení zvuku Auracast.

Auracast si určitě najde cestu i do sluchátek a vytvoří se nové možnosti poslechu hudby. Dokážete si představit, že vysíláte svoji hudbu pomocí Auracast do celého města? Jen musíte mít dostatek posluchačů a sen se stane skutečností.

Pošlete článek známému