Logo webu
Česká verze
Přejít na Slovenskou verzi
Otevřít vyhledávání
Otvoriť menu

Pokazila se vám sluchátka? Pomůžeme vám!

Luky Dura

26.04.2024

Pokud se pokoušíte o vlastní opravu sluchátek, je důležité mít na paměti, že jakmile zasáhnete do sluchátek, přicházíte o záruku a neodborně provedená oprava může způsobit ještě větší poškození. Pokud se však rozhodnete pokusit se sluchátka opravit sami, máme pro vás pár tipů, jak se o to můžete bezpečně pokusit, aniž by se sluchátka poškodila ještě více.

Jak opravit sluchátka?

  • Zjistěte příčinu problému: Pokuste se identifikovat, co přesně na vašich sluchátkách nefunguje správně. Je problém se zvukem? S kabelem? Jsou poškozené reproduktory? Nefunguje nebo nehraje vám jedno sluchátko? Přesnější diagnostika vám pomůže rozhodnout se, zda je problém opravitelný vámi doma. 
  • Čištění a údržba: Čištění sluchátek může některé problémy, jako to, že vám jedno sluchátko hraje slabě vyřešit, případně se těmto problémům můžete pravidelným čištěním uší a sluchátek zcela vyhnout. Občas může být chrčivý zvuk ve sluchátkách způsoben nečistotami nebo mazem. Důkladné čištění může někdy tyto problémy vyřešit. 
  • Oprava kabelů nebo konektorů: Obecně nedoporučujeme vlastní opravu sluchátek. Jakmile sluchátka rozeberete, vaše záruka končí. Proto je vždy nejlepší možností kontaktování našeho servisu

‘’Důležitým bodem je sluchátka před zasláním do servisu řádně vyčistit. Na znečištěná sluchátka se záruka nevztahuje. Kontaktní informace naleznete na konci článku.’’

Základ je hygiena a údržba

Otázka, jak vyčistit sluchátka, není žádná raketová věda. Maz a nečistoty na sluchátkách mohou vytvořit prostředí pro tvorbu bakterií a plísní, což může vést ke zhoršené hygienické úrovni sluchátek a také ke zhoršené kvalitě samotného zvuku ve sluchátkách. Vaše nedostatečná hygiena může být navíc potenciálním zdrojem infekcí ve sluchátkách.

Je třeba předcházet zanesení sluchátek ušním mazem. Pokud však nastane taková situace a ptáte se, jak vyčistit sluchátka od mazu, tak stačí pokud navlhčíte vatový tampon s malým množstvím isopropyl alkoholu a jemně povrch sluchátek vyčistíte. Alkohol pomáhá rozpouštět maz a zároveň rychle vysychá. Pokud se maz nachází i v malých štěrbinách nebo rozích sluchátek, použijte měkký kartáček nebo párátko. Rozhodnete-li se sluchátka vyčistit, nezapomínejte se postarat i o pouzdro na sluchátka JBL.

Jak najít sluchátka

Pro začátek je důležité říci, že sluchátka od JBL v sobě nemají zabudovanou GPS, takže pokud je ztratíte mimo svůj domov, nebude možné je pomocí této funkce najít. Některé JBL sluchátka mají funkci nalezení pomocí mobilní aplikace. Máte-li tuto možnost, otevřete aplikaci JBL Headphones a zkontrolujte, zda je tam funkce "Find My Buds". Tato funkce vám může pomoci najít vaše sluchátka pomocí zvukového signálu nebo jiných prostředků. Musíte však být ke sluchátkům připojen se svým mobilním zařízením pomocí Bluetooth. Pokud se vám sluchátko nebo ztracené nabíjecí pouzdro nepodaří najít, nezapomínejte, že jej vždy v našem servisu můžete dokoupit jako náhradní díl.

Náhradní díly

Koupě náhradních dílů v našem servisu se nevztahuje jen na samotné ztracené sluchátko nebo pouzdro. Dokoupit nebo vyměnit je samozřejmě možné také náhradní náušníky na sluchátka nebo náhradní špunty do sluchátek TWS.

Kontakt na náš servis:

Tel. číslo: +421 556 118 133
email: [email protected]
web stránka: servis.dsi.cz

Související produkty

Pošlete článek známému